STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Finante & Servicii Profesionale, P.I.B. & STATISTICI

Banca Mondială: România va avea o creştere economică de 2,5% în 2014

Banca Mondială anticipează pentru acest an o creştere de 2,5% a economiei României, similară cu cea de 2,7% estimată pentru 2013, transmite Mediafax.

crestere_economicaBM anticipa anul trecut pentru România o creştere economică de 1,6% în 2013, 2,2% în 2014, respectiv 3% în 2015, potrivit Prognozei Economice Globale a instituţiei financiare internaţionale.

Ministrul Bugetului, Liviu Voinea, a declarat marţi că anul trecut creşterea economică a României a fost probabil „mai aproape” de 3%, peste estimarea Guvernului, ca urmare a recuperării consumului în trimestrul al patrulea.

Economia a crescut cu 4,1% în trimestrul al treilea, cel mai rapid avans din ultimii doi ani, susţinută de exporturi şi recolta agricolă bună.

Pentru anul trecut, Guvernul, FMI şi Comisia Europeană au anticipat o creştere economică de 2,2%, faţă de o prognoză iniţială mai precaută, de 1,6%. Pentru acest an, Guvernul şi instituţiile financiare internaţionale anticipează o creştere de 2,1-2,2% a PIB.

Banca Mondială a îmbunătăţit prognoza privind creşterea economică globală la 3,2% pentru acest an, faţă de 2,4% în raportul din 2013, în principal datorită revenirii economiilor dezvoltate, cu o accelerare puternică a creşterii economice a SUA şi evoluţii pozitive, dar mai modeste, în zona euro şi Japonia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.