STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Banca Mondiala: Investitii private de 111,6 mld. dolari in infrastructura, la nivel global, in 2015

Investitorii privati au bagat anul trecut 111,6 miliarde de dolari in infrastructura, la nivel global, conform unui raport al Bancii Mondiale, informeaza Hurriyet Daily News.

rp_infrastructura-piete-emergente-300x194.jpgPe regiuni, investitori au preferat zone din Africa, Europa si Asia Centrala, in timp ce regiunea Asia-Pacific, America Latina si Caraibe, Asia de Sud, Orientul Mijlociu si Nordul Africii au trecut nebagate in seama, ultimele doua si din cauza conflictelor militare intalnite la tot pasul.

Proiectele de infrastructura au luat amploare anul trecut, fata de ultimii patru ani, valoarea contractelor incheiate fiind de aproximativ 420 de miliarde dolari, conform datelor prelucrate de Banca Mondiala.

„Mega-afacerile au fost la moda anul trecut, cu peste 40 de proiecte contractate la valori de peste 500 milioane dolari fiecare. Cinci tari – Turcia, Columbia, Peru, Filipine si Brazilia – au reusit sa atraga 74 de miliarde de dolari, insumand 66% din investitii”, se mai arata in comunicat.

Turcia avea in 2015 sapte mari proiecte de infrastructura care au absorbit investitii private de 44,7 miliarde de dolari. Numai doua dintre acestea, aeroportul IGA din Istanbul (35,6 miliarde de dolari) si autostrada Gebze-Izmir (6,4 miliarde de dolari), au beneficiat de 40% din totalul investitiilor globale in sector.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.