STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, INTERNATIONAL

Banca Mondială: Cele 188 de state membre aprobă planul de eficientizare a activităţilor instituţiei

Strategia lui Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, legată de eficientizarea activităţilor instituției a fost aprobată de cele 188 de state membre, transmite Bloomberg.

Sursă: www.reuters.com
Sursă: www.reuters.com

„Pentru prima oară în istoria băncii, avem o strategie care susţine întărirea întregii organizaţii. Vom lua decizii care ne vor permite să fim mai selectivi şi să alegem proiecte care să ajute mai mult ţările în îndeplinirea priorităţilor”, a declarat Kim.

Bănca Mondială vrea să realizeze mai multe investiţii în ţările care ies din conflicte sau încă le traversează, dar și în proiecte pentru combaterea schimbărilor climatice şi îmbunătăţirea sănătăţii şi a educaţiei, cu precădere în cazul femeilor.

Kim, președintele Băncii Mondiale din iulie 2012, a schimbat managementul şi a reorganizat structura instituției, iar în prezent, cu sprijinul statelor membre, va reduce bugetul anual cu 400 de milioane de dolari, pe parcursul a trei ani, inclusiv prin desfiinţarea de posturi.

Înfiinţată pentru reconstrucţia Europei după cel de-al Doilea Război Mondial, în prezent, Banca Mondială se concentrează pe acordarea de asistenţă ţărilor aflate în curs de dezvoltare.

Banca are ca obiective creşterea veniturilor pentru cea mai săracă 40% din populaţie și reducerea procentului de persoane care trăiesc cu sub 1,25 de dolari pe zi de la 21% din totalul populaţiei  în 2010 la 3% până în 2030.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.