STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EDITORIALE, COMENTARII, ANALIZE, MACROECONOMIE, Finante & Servicii Profesionale, Buget & Finantare Deficit, Balanta de Plati & Politica Valutara

Banca Mondială: Cea mai mare datorie externă a României a fost consemnată în 2013

Cea mai mare datorie externă a României din intervalul 2007-2016 a fost înregistrată în 2013, când a ajuns la aproape 124 de miliarde de dolari, arată datele centralizate de Banca Mondială, conform Mediafax.

Defalcată, datoria din 2013 se împarte în trei categorii: cea a datoriei private negarantate, cu o pondere de 51% din totalul datoriei externe, a datoriei publice garantate (de stat) cu o pondere de 36%, şi a datoriei pe termen scurt, cu o pondere de 13%. Aceasta ultimă categorie vizează împrumuturile de un an.

Datoria din 2013 a fost cu doar trei miliarde de dolari mai mică decât cea înregistrată în 2012, când datoria externă a României totaliza 120,8 miliarde de dolari. Şi atunci, cea mai mare pondere o aveau datoriile private negarantate, de 48%. În acel an, însă, cifra datoriilor pe termen scurt era mai mare decât în 2013, având o pondere de 16%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.