STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL, Politica Energetica

Banca Mondială a lansat un plan de 500 mil. dolari pentru reducerea emisiilor de gaze

Banca Mondială a propus, luni, un plan pentru crearea unui fond economic global în valoare de 500 milioane de dolari constituit din taxele plătite de statele dezvoltate în vederea reducerii emisiilor de gaze şi combaterii modificărilor climatice, informează site-ul agenţiei de presă Reuters, citat de Mediafax.

rp_Banca_mondiala2_V2-300x206.jpgPropunerea Băncii Mondiale a venit în contextul Conferinţei pe tema schimbărilor climatice (COP21) deschisă oficial luni, în Paris, la care participă liderii a peste 190 de state din întreaga lume şi care se va desfăşura timp de 12 zile.

Germania, Norvegia, Suedia şi Elveţia au pledat iniţial pentru un buget de 250 de milioane de dolari pentru a implementa un sistem pentru reducerea gazelor din stratul de ozon (TCAF) pentru anul viitor, însă Banca Mondială a propus un fond de 500 de milioane de dolari.

Planul propus de Banca Mondială are în vedere recompensarea statelor care îşi reduc emisiile de gaze prin plata unei taxe pentru fiecare tonă de dioxid de carbon redus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.