STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Finante & Servicii Profesionale, INTERNATIONAL, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie, Banci & BNR

Banca Mondială: 515 milioane de utilizatori şi-au deschis conturi bancare în perioada 2014-2017

În perioada 2014-2017, un număr de 515 milioane adulţi şi-au deschis conturi bancare, iar peste 200 de milioane de utilizatori încă nu au acces la servicii bancare, se arată în baza de date a Băncii Mondiale „Global Findex” (care se publică o dată la trei ani), transmisă joi, informeaza Mediafax.

La nivel global creşte gradul de incluziune financiară, care este accelerat şi de utilizarea telefoniei mobile şi a internetului, însă câștigurile sunt inegale atunci când se face o comparaţie între naţiuni, iar la utilizarea serviciilor financiare studiul constată că bărbaţii îşi deschid un cont în bancă mai degrabă decât femeile.

La nivel mondial, 3,8 miliarde de adulți (69%), au acum un cont bancar sau un instrument de plată prin mobil, ceea ce – în opinia autorilor studiului – „constituie un pas vital în eliminarea sărăciei”. „Acest procentaj constituie o creştere faţă de cota de 62% în 2014 şi de 51% în 2011. Deşi în anumite ţări a crescut numărul de titulari de conturi, în alte părţi ale lumii progresele au fost mai lente, adesea împiedicate de disparităţile dintre femei şi bărbaţi şi dintre săraci şi bogaţi. Discrepanţele dintre bărbaţi şi femei în ţările aflate în curs de dezvoltare au rămas neschimbate din 2011, la 9%”, arată raportul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.