STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Piata de Capital - BVB

Banca Internationala de Investitii din Moscova a listat obligatiuni de 111 mil. lei la BVB

bursaBanca Internationala de Investitii (BII) din Moscova, care a finantat recent divizia de IMM a Banii Transilvania (BT), a listat obligatiuni in valoare de 111 milioane de lei, echivalentul a 25 milioane de euro, pe Bursa de Valori din Bucuresti (BVB).

Strategia BII este de a atrage finantare de pe piata de capital din Romania si sa investeasca in diverse companii locale. La BVB, BII opereaza prin intermediul casei de brokeraj a Bancii Transilvania, BT Securities. BII este institutia care a finantat, recent, divizia de IMM a BT cu 10 milioane de euro.

Obligatiunile emise de BII pe piata obligatiunilor corporative a BVB sunt in valoare de 25 milioane de euro si au fost achizitionate de catre 13 investitori.

BII are ca membri noua membre: Cehia, Ungaria, Mongolia, Bulgaria, Cuba, Romania (cu o detinere de 6,1% din capitalul platit), Federatia Rusa, Slovacia si Vietnam.

BT Securities a intermediat trei emisiuni mari de obligatiuni: pentru International Investment Bank, pentru Imocredit IFN, in valoare de 15 milioane de lei, si pentru Primaria Bucuresti, de 500 de milioane de euro, potrivit afirmatiei lui Paul Prodan, presedintele Consiliului de Administratie al companiei de brokeraj.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.