STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

Axxess Capital investeşte 5 mil. euro în Elefant.ro

Fondul de investiţii Axxess Capital a intrat în acţionariatul Elefant Online, com­pania care administrează activitatea magazinului online elefant.ro, în urma unei runde de investiţii de 5,5 mil. euro.

logo-elefant.roLa această rundă de investiţii a participat şi un alt fond de investiţii, Catalyst România, care deţinea din 2014 un pachet minoritar în cadrul companiei. Potrivit informaţiilor din piaţă, Axxess Capital a cumpărat acţiuni în valoare de 5 milioane de euro, iar Catalyst în valoare de 0,5 milioane de euro.

Structura acţionariatului elefant.ro s-a modificat printr-o majorare de capital, astfel că atât Catalyst România, cât şi Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, au rămas în acţionariat, însă cu alte pachete de acţiuni. Sturza este acţionar în elefant.ro indirect, prin intermediul unei companii înregistrate în Cipru.

Decizia lui Horia Manda de a cumpăra acţiuni în elefant.ro vine după ce fondul de investiţii pe care el îl conduce a făcut două exituri – Noriel (jucării) şi Industrial Acces (echipamente) – şi îl negociază pe al treilea, respectiv Deutek (vopseluri).

Anul trecut Elefant Online a înregistrat o cifră de afaceri de 77,5 milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de 2014, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului de finanţe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.