STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

Autoritatile renunta la impozitarea bacsisului

bacsisGuvernul va renunta la impozitarea bacsisului, dupa ce ordonanta care reglementeaza acest aspect va fi modificata in Parlament, cel mai tarziu la 1 iunie, dupa cum a anuntat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Azi am decis impreuna (cu reprezentantii industriei HoReCa – n.r.), in urma unei discutii foarte constructive, ca acest lucru (impozitarea bacsisului – n.r.) ar trebui scos din ordonanta care reglementeaza bacsisul pentru a evita situatiile neplacute in aplicarea acestuia, pentru ca nu poti reglementa toate situatiile care se intalnesc zi cu zi”, a declarat Teodorovici.

Acesta a adaugat ca „a fost o decizie comuna, a fost o solicitare din partea dansilor de a scoate acest bacsis din prevederea legala. Este scos definitiv”.

Cu toate acestea, impozitarea bacsisului ramane in vigoare pana ce Parlamentul va modifica Ordonanta Guvernului, cel mai tarziu la 1 iunie 2015, sustine ministrul Finantelor.

Acesta a atras atentia ca „este important pentru agentii economici sa nu aiba diferente de sume in casele de marcat. Daca se constata aceste diferente, se aplica legea asa cum este ea, pe baza plafoanelor stabilite”.

Reamintim faptul ca Ordonanta de Urgenta 8/2015, care defineste bacsisul si stabileste evidentierea acestui tip de venit pe bonul fiscal, a fost publicata, in 28 aprilie 2015, in Monitorul Oficial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.