Servicii & Comert & Logistica, Auto

Amazon va cumpăra 100.000 de dube de la Rivian pentru suma de 5 miliarde de dolari

Amazon a comandat 100.000 de autoutilitare cu propulsie electrică pentru livrările companiei de la strat-up-ul american Rivian, pentru o sumă totală de 5 miliarde de dolari. Este cea mai mare comandă de maşini electrice din istoria omenirii, informează ZF.
Gigantul retailului online a anunţat că va 80% din energia folosită va proveni din surse regenerabile până în 2024, pentru ca din 2030 procentul să ajungă la 100%. La momentul respectiv, toate cele 100.000 de maşini de livrare electrice furnizate de Rivian vor fi în circulaţie.
Anunţul Amazon vine după ce, în februarie, gigantul retailului online a investit 700 de milioane de dolari în Rivian. Startup-ul american a mai beneficiat şi de 500 de milioane de dolari investiţi de Ford în aprilie ca parte a unui deal prin care cei doi producători vor colabora pentru realizarea unui vehicul electric.
Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 239,1 milioane de lei, în creștere cu 35% față de anul precedent. Profitul net al companiei a avansat anul trecut cu 48%, la 17,8 milioane de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.