STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, INTERNATIONAL

ATENTAT TERORIST la Aeroportul internaţional din Istanbul. BILANŢUL a crescut la 41 de morţi şi 239 de răniţi

Oficialii turci au anunţat că bilanţul atentatului din incinta Aeroportului internaţional din Istanbul a crescut la 41 de morţi şi 239 de răniti. Potrivit acestora, 10 dintre victime sunt cetăţeni străini şi trei au cetăţenie dublă, transmite Mediafax.

aptopix-turkey-airpor_kuma759UPDATE 13:38 Bilanţul atacului de la Istanbul a ajuns la 41 de morţi, iar 239 de persoane au fost rănite, informează BBC News online, care citează oficiali turci.

Din cele 239 de persoane rănite, 109 au fost externate, în timp ce alte 130 se află în continuare în spital, informează biroul guvernatorului din Istanbul.

Potrivit bilanţului anterior, erau 36 de morţi, iar aproximativ 150 de persoane au fost rănite în atentatul comis marţi seară în incinta Aeroportului internaţional din Istanbul.

UPDATE 08:10 Cel puţin 36 de morţi şi 150 de răniţi în atentatul de pe aeroportul din Istambul, a anunţat marţi noapte premierul turc Binali Yildirim.

Potrivit premierului turc, Binali Yildirim, cel puţin 36 de persoane au murit în urma atacului. Ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag, a declarat la rândul său că 147 de persoane au fost rănite. Atacul nu a fost deocamdată revendicat, însă există indicii că ar fi comis de Stat Islamic.Un atacator a deschis focul la terminalul de plecări cu o armă automată. Apoi toţi trei s-au aruncat în aer la şi în apropiere de terminalul de sosiri un etaj mai jos, potrivit unor oficiali şi martori, citaţi de Reuters.

Un oficial turc a declarat la rândul său pentru CNN că doi dintre atacatori se aflau la terminalul internaţional, iar al treilea se afla în parcarea din apropiere. Toţi trei şi-au detonat vestele explozive.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel la o luptă internaţională unită împotriva terorismului.

 

Aeroportul a fost închis timp de mai multe ore în cursul nopţii, iar zborurile spre aeroport au fost direcţionate spre Ankara şi alte oraşe.

„Teroriştii au venit la aeroport într-un taxi şi apoi au comis atacurile”, a spus premierul Turciei. „Faptul că aveau arme a contribuit la bilanţul victimelor. Informaţiile preliminare sugerează că toţi cei trei atacatori au deschis întâi focul şi apoi s-au detonat”, a adăugat acesta.

Yildirim nu a explicat de ce, însă a spus că există indicii că Stat Islamic ar fi comis atacul.

Surse din cadrul Poliţiei turce au afirmat, sub protecţia anonimatului, că reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a comis atentatul de la Aeroportul internaţional din Istanbul.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.