STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Astra Vagoane Arad livrează vagoane în Cehia, pentru ruta Praga-Hamburg

Astra Vagoane Călători din Arad, deținută de omul de afaceri Valer Blidar, va furniza 73 de vagoane companiei RegioJet în valoare de 73 de milioane de euro, primele unităţi urmând să fie livrate în decembrie 2013.

Sursă: www.capital.ro
Sursă: www.capital.ro

„Există un nou contract în derulare. Astra Vagoane din Arad a semnat un contract cu o companie din Cehia şi vor livra vagoane în valoare de 73 de milioane de euro, ceea ce reprezintă un contract semnificativ. Primele vagoane vor fi livrate în decembrie, aşă că acest contract abia a început şi va fi vizibil în statisticile pentru anul 2014“, potrivit unui document al Ambasadei Cehiei în România.

Noua flotă va deservi linia Praga-Hamburg, care va fi lansată la sfârșitul lui 2014 de către RegioJet în parteneriat cu gi­gantul Deutsche-Bahn. Radim Jančura, proprietarul RegioJet, a declarat că va investi 3 miliarde CZK (116 milioane euro) în această linie.

În iunie 2010, Astra Vagoane Călători a mai semnat un contract de 50 mil. euro cu compania cehă pentru livrarea a 50 de vagoane noi, cu saloane de clasa I și a II-a, dar şi cu spaţii speciale de joacă şi pentru întâlniri de afaceri, capabile să circule la o viteză de 200 de kilometri pe oră, potrivit Railway Gazette.

Deutsche Bahn a anunțat în 2012 că a semnat un parteneriat cu RegioJet pe linia Praga- Hamburg și nu cu compania de stat, Căile Ferate din Cehia, contractul cu Căile Ferate Cehe expirând în decembrie 2014.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.