STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Astra Rail Industries Arad si-a bugetat afaceri de 145 mil. euro pentru 2014

hala vagoaneCompania Astra Rail Industries din Arad si-a bugetat, pentru 2014, afa­ceri de 146 de mil. euro, dupa un 2013 in care si-a dublat business-ul si dupa un 2012 in care a pre­luat fabricile Astra Vagoa­ne Arad, Meva si Romvag Caracal, aflate in in­sol­­venta.

Cresterea numarului de comenzi de pe pietele eu­ro­pene a dus la du­bla­rea afacerii, in 2013, a Astra Rail Industries, pana la 290 milioane de lei, echivalentul a 65 milioane de euro, fiind realizata astfel trecerea pe profit a pro­du­catorului din Arad, cu un re­zultat net de 1,1 milioane de euro, potrivit datelor Mi­nis­te­rului Finantelor.

Pen­tru 2014, compania si-a bu­ge­tat afa­ceri de 146 miloane de euro, in contextul in care comenzile con­ti­nua sa creasca, dupa cum sustin re­pre­­zentantii Astra Rail Industries. Cu tra­ditie de peste 130 de ani in pro­ductia de vagoane de mar­fa, compania a reusit sa recastige contractele pier­du­te in perioada in care fa­bricile de vagoane, con­tro­late in urma cu trei ani de Cristian Burci, se aflau in insolventa.

In total, afacerea celor trei com­panii din productia de vagoane si material rulant – Astra Va­goane Arad, Romvag Caracal si Meva Turnu Severin, se ridica la un miliard de lei, echivalentul a 230 milioane de euro, si au peste 4.800 de salariati.

In 2012, grupul bancar alcatuit din RBS Bank, ING, Citibank Europe si Piraeus Bank, care au fi­nan­tat cu 120 milioane de euro dezvoltarea fabricilor detinute de Burci, a negociat cu un investitor ger­man, Thomas Manns, van­zarea acestora. Tranzactia a implicat transferul principalelor active ale celor trei fabrici, asumarea partiala a da­to­riilor, de circa 30 milioane de euro potrivit unor surse din piata citate de Ziarul Financiar, si in­tra­rea bancilor creditoa­re ca actionari mino­ri­tari. O par­te din datorii a fost stearsa.

In ceea ce il priveste pe investitorul german, pe site-ul companiei se precizeaza ca „Astra Rail este parte din portofoliul lui Thomas Manns din 2012. Venind dintr-o familie de antreprenori, proprietarul german are experienta solida in industria europeană”. Potrivit unui raport al Consiliului Concurentei, Thomas Manns mai detine, in Romania, controlul indirect si asupra intreprinderii Langerdorf Medias, cu activitate in productia de profiluri obtinute la rece, precum si asupra Ahead Logistics, cu activitate in transporturi rutiere de mărfuri”. Cele două companii au avut anul trecut afaceri de aproape 10 milioane de euro si 110 angajati potrivit mfinante.ro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.