STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Finantari UE & Granturi

Astaldi construieste pasajul de la Piata Sudului cu 28 mil. de euro

pasaj Piata SuduluiLucrarile la pasajul subteran din zona Piata Sudului din Bucuresti vor incepe in perioada urmatoare, dupa ce Primaria Capitalei a semnat ieri contractul de constructie a pasajului cu un consortiu condus de italienii de la Astaldi pentru 127 mil. lei (28 mil. euro).

Pasajul subteran de la Piata Sudului este cel mai mare proiect de infrastructura urbana construit, in Capitala, din fonduri europene.

„Am inceput partea de organizare de santier. (Pasajul – n.red.) trebuie finalizat in decembrie 2015”, a declarat primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, in cadrul conferintei de semnare a contractului cu consortiul de firme Astaldi – Euroconstruct Trading 98 – RCV Global Group.

Pasajul de la Piata Sudului, ce va fi contruit in continuarea pasajului suprateran din zona calea Vacareşti-Mihai Bravu, realizat tot de italienii de la Astaldi, va fi finantat in proportie de 67% din fonduri europene, iar lucrarile ar trebui finalizate in 18 luni. Depasirea acestui termen va duce la retragerea fondurilor europene, iar costurile vor fi suportate de bugetul local.

„Orice intarziere dupa 2015 atrage dupa sine pierderea acelor fonduri, trecerea lor pe bugetul local. Asta inseamna ca trebuie sa fim foarte mobilizati“, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, prezent la eveniment. Pasajul va avea o lungime totala de 356 de metri, in care 85 metri vor fi in subteran, 111 metri va fi lungimea rampei de iesire catre calea Vacaresti, iar 160 metri va fi lungimea rampei catre strada Nitu Vasile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.