STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Piata de Capital - BVB, Derivate & Hedging - Sibex, Asigurari & Pensii Private

ASF va supraveghea 15 miliarde de euro în România

Principala misiune a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) va fi găsirea celui mai eficient mod de a monitoriza piaţa, astfel încât greşelile care au dus la apariţia crizei financiare să fie evitate, susţine Daniel Dăianu, prim-vicepreşedintele ASF. Noua autoritate va supraveghea o piaţă evaluată la circa 15 miliarde de euro.

Daniel Dăianu ar urma să ocupe poziţia de prim-vicepreşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF),   acesta urmand sa  asigure conducerea organismului alături de Dan Radu Ruşanu, care va fi preşedinte.

Guvernul a decis în luna decembrie a anului trecut, prin ordonanţă de urgenţă, să desfiinţeze autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care ţin de BNR, astfel că atribuţiile şi tot personalul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate de către o nouă instituţie – Autoritatea de Supraveghere Financiară.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.