STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Asigurari & Pensii Private

ASF: Piața asigurărilor a crescut cu 3,5% în 2017, la aproape 10 mld. lei, solvabilitatea e pozitivă

Societățile de asigurare autorizate și reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au subscris prime brute în valoare de 9,7 miliarde de lei, cu 3,5% mai mult comparativ cu anul precedent, se arată într-un comunicat transmis luni de ASF, informeaza Mediafax.

„O schimbare în tendințele manifestate pe parcursul anilor anteriori este consolidarea segmentului de asigurări de viață, care a înregistrat anul trecut o apreciere semnificativă, de 21%, comparativ cu anul 2016. Dacă în perioada 2012-2014 activitatea de asigurări de viață era în scădere din punct de vedere al volumului de prime brute subscrise, începând cu anul 2015 acest segment și-a reluat creșterea, iar în 2017 evoluția sectorului de asigurări s-a datorat segmentului asigurărilor de viață”, se arată în comnicat.

Primele brute subscrise (PBS) aferente asigurărilor generale (AG) s-au ridicat, anul trecut, la valoarea de circa 7,7 miliarde de lei. Din totalul primelor brute subscrise pentru asigurări generale, cele mai mari ponderi le dețin clasele A10 – Răspundere civilă pentru utilizarea vehiculelor auto terestre (RCA), apoi A3 – Vehicule terestre, exclusiv materialul feroviar rulant, A8 – Incendiu și calamități naturale (pentru alte bunuri decât cele asigurabile în clasele A3 – A7).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.