STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura, Recrutare & Head-Hunting

Arielle Malard de Rothschild, sustinuta de stat la conducerea Electrica

Arielle Malard de RothschildArielle Malard de Rothschild este propunerea statului pentru conducerea Consiliului de Administratie al  Electrica. Cine este ea si ce experienta are in spate?

Dupa IPO Electrica urma ca unul dintre cei cinci membri ai consiliului de administratie sa fie independent si numit dintr-o lista facuta de o companie de headhunting aleasa de Electrica.

In scurt timp, Electrica va face publice numele a cinci candidati propusi pentru acest post. Printre aceste nume s-ar regasi si Arielle Malard de Rothschild, care va fi cel mai probabil aleasa, au declarat surse din piata.

 CV

Arielle Malard de Rothschild, exponenta a celei mai influente dinastii de bancheri din lume, este managing director si vicepresedinte pentru Europa de Est a Rothschild & Cie Banque, functie pe care o ocupa din martie 2006. Ea si-a inceput cariera in 1989 la influenta banca de investitii Lazard, din SUA, unde a petrecut 10 ani din cariera, inclusiv in cadrul departamentului de consiliere pentru guverne straine.

Din 1999, Arielle Malard de Rothschild a trecut la Rothschild & Cie, unde a infiintat si coordonat Departamentul Piete Emergente, la Paris.

Arielle Malard de Rothschild a mai fost director al ONG-ului Care France, preluand presedintia organizatiei in 2007. De asemenea, ea este director al Groupe Lucien Barriere, in Franta, si la CARE International, Elvetia.

Din 28 aprilie 2011, este director independent la Imerys, o companie franceza specializata in producerea si procesarea de minerale industriale.

De asemenea, Arielle de Rothschild este director la CARE International SUA, Rothschild Foundation si la asociatia Traditions pour Demain.

Ea are doctorat in economie de la d’Études Politiques of Paris si masterat in schimburi valutare, banking si finante de la Universitatea Assas, Paris.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.