STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Arctic cere ajutor de stat de 37 mil. euro pentru o investitie de 105 mil. euro

arcticArctic vrea sa construiasca o fabrica de masini de spalat pentru care cere un ajutor de stat de 37 mil. euro. Investitia s-ar ridica la 105 mil. euro , iar in noua fabrica s-ar produce 4 milioane de masini de spalat, anual. In 2015, alte noua fabrici au fost sprijinite de stat pentru crearea a 3.300 de locuri de munca.

Arctic Gaesti, cel mai mare pro­ducator de electrocasnice din Romania, intentioneaza sa construiasca o fabrica de masini de spalat in care va investi 472,5 milioane de lei, echivalentul a 105 milioane de euro.

Compania detinuta de grupul turc Arcelik conditioneaza, insa, investitia de primirea unui ajutor de stat in valoare de 37,5 milioane de euro, respectiv 35% din totalul valorii proiectului care ar urma sa fie dezvoltat tot la Gaestiu, unde compania detine deja terenul, potrivit ZF.

Pentru aprobarea acestui proiect de investitii, compania convoaca adu­narea generala extraordinara a actio­narilor in data de 15 februarie. In cadrul acesteia, urmeaza sa se aprobe atat proiectul de investitii, cat si valoarea acestuia.

Banii pe care Arctic ar uma sa ii investeasca vor veni din profitul compa­niei locale, din ultimii ani, inclusiv 2014, potrivit datelor publice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.