STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Arctic a investit peste 35 de milioane de euro in ultimii doi ani

Arctic frigidereArctic a investit peste 35 de milioane de euro in ultimii doi ani, insa compania nu reuseste sa creasca businessul cu mai mult de o cifra. Afacerile producatorului de frigidere au depasit 340 mil. euro in 2014, cu 6% mai mari fata de 2013. In criza, cresterea cumulata a fost de 70%.

Arctic Gaesti, cel mai important producator local de electrocasnice, a investit anul trecut 33,3 milioane de lei, echivalentul a 7,5 milioane de euro in fabrica din judetul Dambovita si in activitatile de distributie si export, investitii ce s-au reflectat intr-o crestere de 6% a cifrei de afaceri, potrivit calculelor ZF pe baza informatiilor transmise de companie.

Bugetul de investitii este de aproape patru ori mai mic decat in anul precedent, an in care compania a inaugurat o noua linie de productie la Gaesti. In total, in 2013 si 2014, producatorul de frigidere a scos din buzunare 36,5 milioane de euro.

Arctic este parte a grupului turc Arcelik, care a preluat fabrica din Gaesti in 2002. De atunci actionarul a investit peste 110 milioane de euro pe piata locala, potrivit datelor transmise anterior de companie. Afacerile companiei au depasit 340 milioane de euro, anul trecut, dupa doi ani de avansuri modeste, insa in criza, cresterea cumulata a fost de 70%.

Arctic realizeaza in Romania congelatoare orizontale si aparate frigorifice verticale sub brandurile Arctic si Beko. Primul este destinat doar pietei locale, in timp ce Beko merge si la export.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.