STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, EUROPA, Concurenta & Protectie Consumator, M&A & VentureCapital & Private Equity

ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene de a cumpăra oțelăria de la Ilva, Italia

ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene de a cumpăra oțelăria de la Ilva (Italia), în schimbul cedării mai multor capacități de producție din Europa, printre care și combinatul siderurgic de la Galați, conform Mediafax.

”ArcelorMittal (“Compania”) anunță că a fost acordată – de către Comisia Europeană (“C.E.” sau “Comisia”) – aprobarea către AM Investco Italy SRL (“AM Investco”) pentru propunerea de achiziție a Ilva S.p.A (“Ilva”). Aprobarea C.E. urmează concluziei fazei II de investigație a comisiei referitoare la propunerea de achiziție a Ilva și a fost acordată pe baza angajamentul companiei de a pune la vânzare unități din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg și Belgia, după cum s-a anunțat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea CE este un punct semnificativ al tranzacției de preluare a Ilva și reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, așteptată să se întâmple în curând”, se arată într-un comunicat al ArcelorMittal.

”Eu nu știu ce o să fie. Dacă se implică politicul, nu cred că va fi mai rău. Subliniez, doar dacă se implică politicienii, este singura variantă. Am avut întâlniri cu politicienii, s-a ajuns și la Guvern. Ei să-și facă treaba. Este un abuz trecerea pe listă a combinatului gălățean pentru că noi, la Galați, nu suntem la concurență cu Ilva. Poate cu ocazia asta o să vedem și contractul de privatizare, să-l desecretizeze și să aflăm dacă ArcelorMittal a respectat toate clauzele.Dacă nu se implică politicienii o să fie prăpăd. Ar fi o lovitura fatală pentru Galați, depindem de combinat ca salariați și activitate economică. Este îngrijorător și faptul că s-au mișcat prea repede cu anunțul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul Cartel Alfa Galați, Romică Gârneață.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.