STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, EUROPA, Concurenta & Protectie Consumator, M&A & VentureCapital & Private Equity

ArcelorMittal ar putea vinde combinatul siderurgic din Galați

Compania ArcelorMittal ar putea vinde combinatul siderurgic din Galați, pentru a compensa preluarea Ilva, cea mai mare oțelărie din Europa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit presei internaționale, ArcelorMittal intenționează să vândă mai multe unități din Europa pentru a nu încălca regulile concurenței și cele privind monopolul. Aceasta în condițiile în care, pe 15 martie, ArcelorMittal a depus o ofertă de cumpărare a celei mai mari oțelării din Europa, Ilva din Italia, într-o tranzacție în valoare de 1,8 miliarde de euro. Autoritățile europene trebuie să stabilească dacă tranzacția nu încalcă prevederile comunitare până pe 23 mai, iar ArcelorMittal s-a arătat dispusă să vândă mai multe unități de producție.

„Am înaintat Comisiei Europene o propunere privind un pachet de măsuri de compensare despre care sperăm că va satisface orice preocupare concurențială legată de intenţia noastră de a achiziţiona combinatul Ilva. Înțelegem că acest pachet de măsuri va face obiectul testelor de piață. Sperăm într-o încheiere rapidă a acestei chestiuni”, au declarat reprezentanții Grupului ArcelorMittal în presa străină.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.