STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Legislatie & Mediu de Afaceri, INTERNATIONAL

Arabia Saudită a recuperat deja peste 400 de miliarde de riali (107 miliarde de dolari) de la persoanele arestate pentru corupție

Regimul din Arabia Saudita i-a stors pe șeicii acuzați de corupție de peste 100 de miliarde de dolari. Mai mulți oameni de business de top se numără printre cei care au fost arestaţi în ultimele zile, de când autorităţile saudite au lansat marea represiune sâmbătă, reţinând mai mult de 60 de prinţi, oficiali şi alţi saudiţi proeminenţi, conform Mediafax.

Banca centrală a statului, Autoritatea Monetară a Arabiei Saudite, anunţă că a îngheţat conturile bancare ale „persoanelor de interes” şi că mutarea vine „în răspuns la cererea depusă de Procurorul General în cadrul urmăririi penale”.

Această „curăţenie generală” este cea mai mare extinsă din istoria recentă a regatului. Prinţul Mohammed bin Salman, fiul regelui Salman, a ajuns la tron în luna iunie şi încă de atunci a întreprins acţiuni pentru a-şi consolida puterea.

Blocajul poate duce la retragerea de active deţinute de saudiţii acuzaţi de corupţie din mai multe businessuri la nivel mondial, ceea ce poate genera o criză de capital.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.