STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, INTERNATIONAL, M&A & VentureCapital & Private Equity, Auto

Arabia Saudită investeşte peste 1 miliard de dolari în producătorul de automobile electrice Lucid, rival al Tesla

Fondul suveran de investiţii al Arabiei Saudite a încheiat un acord prin care va investi peste 1 miliard de dolari în viitorul producător de automobile electrice Lucid Motors, la câteva luni după ce a constituit o participaţie la Tesla, compania miliardarului Elon Musk, relatează Bloomberg.

Acordul aduce Lucid finanţarea necesară pentru a începe fabricarea primului său model, sedan-ul Air, în 2020. Startup-ul din Silicon Valley este în întârziere cu câţiva ani cu construcţia unei fabrici în Arizona şi începerea producţiei automobilului al cărui preţ va porni de la 60.000 de dolari.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a început să îşi diversifice economia, după prăbuşirea preţurilor petrolului. În cadrul acestui plan, regatul intenţionează să transforme Fondul Public pentru Investiţii (PIF) în cel mai mare fond suveran din lume, cu active care ar urma să atingă 2.000 de miliarde de dolari până în 2030.

SURSA: News.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.