STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, INTERNATIONAL, Arhitectura, Stiinta & Tehnologie, Constructii & Imobiliare

Arabia Saudită intenționează să construiască un megaoraș futuristic de 500 de miliarde de dolari, care să acopere trei țări și care va funcționa în totalitate pe energie regenerabilă

Arabia Saudită a anunțat planurile pentru un oraș futurist de 500 miliarde de dolari (380 miliarde de lire), care urmează să fie construit pentru a funcționa în întregime pe energia alternativă și pentru a fi un centru de inovare pentru viitor, conform DailyMail.
Proiectul, numit Neom, va fi construit pe un teritoriu neatins de-a lungul coastei Mării Roșii, în apropiere de Egipt și Iordania, și va cuprinde trei țări.
Zona de 26.500 km (10.230 mile pătrate) se va concentra pe industrii, inclusiv energie și apă, biotehnologie, produse alimentare, producție avansată și divertisment.
Zona va servi ca o poartă de acces care va lega Egiptul și Arabia Saudită. Granița Arabiei Saudite cu Iordania atinge capătul nordic al Golfului Aqaba, lângă orașul israelian Eilat. Se află, de asemenea, vizavi de Egipt, de-a lungul Strâmtorilor din Tiran.
Fondul suveran al regatului, guvernul saudit și firmele globale de tehnologie vor ajuta la construirea orașului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.