STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Treasury-Bonds & Bills

Apple, Microsoft, Google şi Cisco deţin obligaţiuni SUA de 124 mld. dolari, dar în străinătate

Patru dintre cele mai mari companii americane din sectorul IT, Apple, Microsoft, Google şi Cisco Systems, deţin obligaţiuni esmise de Trezoreria SUA estimate la 124 de miliarde de dolari, pe care le păstrează în acea mai mare parte în afara Statelor Unite, transmite Mediafax.

descărcareSuma păstrată în obligaţiuni SUA este semnificativă în comparaţie cu fondurile totale pe care companiile le au la aceste subsidiare, arată documente verificate de Biroul pentru Jurnalism de Investigaţie din Marea Britanie, citat de Reuters.

Apple, Microsoft, Google şi Cisco ţin la diviziile din afara SUA 254,9 miliarde de dolari, incluzând fondurile în obligaţiuni. Transferul în SUA al acestor lichidităţi ar declanşa taxarea de către guvernul federal american, astfel că marile companii continuă să ţină banii în paradisuri fiscale, în parte pentru a finanţa expansiunea la nivel global, dar şi pentru a evita taxele, afirmă directorii acestora.

Corporaţiile, inclusiv Apple, fac lobby în SUA pentru schimbări care să elimine plata de taxe pe profiturile obţinute în afara Statelor Unite şi transferate ulterior în ţară.

Multe alte state, inclusiv Marea Britanie taxează doar profiturile obţinute de companii în ţara respectivă. Unele companii cu operaţiuni la nivel internaţional au fost acuzate că şi-au redus taxele prin aranjamente contabile sofisticate implicând paradisuri fiscale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.