STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Electronice & Gadget

Apple, data in judecata de o firma de software irlandeza pentru pentru iWatch

apple-watch-Apple a fost data in judecata pentru numele iWatch, chiar daca nu foloseste aceasta denumire pentru ceasul inteligent Apple Watch, de catre o companie irlandeza de software care detine marca in Europa, potrivit Bloomberg.

Este foarte probabil ca utilizatorii care dau cautare pe Google tastand iWatch sa obtina in capul listei de rezultate o reclama pentru Apple Watch, avand in vedere ca, compania americana plateste Google pentru publicitate, astfel incat sa nu piarda posibili clienti care au cautat produsul după un nume incorect.

Probendi, o companie irlandeza de software cu sediul in Dublin, care detine marca iWatch in Europa, a intentat o actiune in regim de urgenta, pe 26 iunie, la un tribunal din Milano, protestand pentru faptul ca Apple se foloseste de numele iWatch in reclame.

„Apple s-a folosit in mod sistematic de numele iWatch in motorul de cautare Google, pentru a directiona clientii catre site-ul propriu, promovand astfel Apple Watch”, se spune in documente.

De-a lungul timpului, multe companii, între care American Airlines, Geico si Rosetta Stone, au incercat sa dea in judecată Google sau companiile furnizoare de publicitate, in probleme legate de marci, dar deseori nu au avut succes.

Co-fondatorul companiei irlandeze, Daniele Di Salvo, a declarat anul trecut pentru Bloomberg ca Probendi a avertizat Apple sa nu foloseasca denumirea iWatch. Di Salvo a spus atunci ca Probendi lucreaza la un smartwatch propriu, care va fi mai ieftin decat Apple Watch, va functiona cu sistemul Android si se va numi iWatch. In prezent, proiectul este „in standby”, a precizat el.

Un audit comandat de Probendi si realizat de Barzano&Zanardo, firma specializata in dispute legate de copyright, a evaluat marca iWatch la 87 de milioane de euro, potrivit unor persoane apropiate situatiei.

In 2012, Apple a plătit 60 milioane de dolari pentru inchiderea unui litigiu in China referitor la dreptul de a folosi numele iPad.

O audiere in cazul iWatch a fost programata pe 11 noiembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.