STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, PC Games

Apple: Atypical Games, o companie din România, printre dezvoltatorii de jocuri de urmărit în 2014 în App Store

Atypical Games, un producător român de jocuri video, este considerat de Apple unul dintre dezvoltatorii „de urmărit” în 2014 pe App Store, magazinul online de aplicaţii pentru iPhone şi iPad, transmite Mediafax.

thumb-apple-app-store„Duolingo (Statele Unite), Simogo (Suedia), Frogmind (Marea Britanie), Plain Vanilla Corp (Islanda), Atypical Games (România), Lemonista (China), BASE (Japonia) şi Savage Interactive (Australia) s-au impus ca dezvoltatori de urmărit în 2014″, se arată într-un comunicat publicat de Apple.

Atypical Games are sediul în oraşul Mountain View, California (SUA), şi este deţinută de Revo Solutions SRL Bucureşti, o firmă înfiinţată în anul 2007 şi contolată de Andrei George Lopată – 75% şi Cristina Isabela Lopată – 25%.

Potrivit lui Andrei Lopată, care ocupă şi poziţia de director general al Revo Solutions, afacerile Atypical Games au atins 2,4 milioane de dolari în 2013, iar profitul net s-a ridicat la 510.000 dolari. El a precizat că 30% din încasările jocurilor descărcate de pe App Store revin Apple. „Restul devine venitul nostru”, a spus Lopată.

Potrivit Ministerului Finanţelor, Revo Solutions a încheiat anul 2012 cu afaceri de 7,74 milioane de lei, în creştere cu 64% faţă de anul precedent, iar profitul net a crescut de la 815.120 lei la 2,28 milioane de lei.

Atypical Games are un singur angajat, în timp ce Revo Solutions numără aproximativ 70 de salariaţi, dintre care 50 activează în departamentul de testare a aplicaţiilor (Quality Assurance), iar restul pe partea de dezvoltare pentru platformele Apple, Windows 8 şi Android.

„Pentru 2014, partea de QA se va diminua semnificativ din lipsa contractelor externe. În schimb, departamentul de dezvoltare se va mări”, a spus Lopată, fără să detalieze.

Primul joc dezvoltat de Revo Solutions pentru platforma App Store se numeşte „FAST – Fleet Air Superiority Tactics!”, un simulator de avioane de vânătoare, şi a fost lansat în iunie 2009.

În afară de Apple, Revo Solutions colaborează Microsoft (jocul Cold Alley: Dark Shadows), Google, Qualcomm, Sony Mobile, Facebook şi nVidia.

Pntru anul 2013, Apple a anunţat că magazinul de aplicaţii App Store a generat vânzări de peste 10 miliarde de dolari, din care mai mult de 1 miliard de dolari doar în luna decembrie. Utilizatorii App Store au efectuat în 2013 aproape 3 miliarde de descărcări de aplicaţii.

App Store oferă peste un milion de aplicaţii utilizatorilor de iPhone, iPad şi iPod touch din 155 de ţări, în 24 de categorii, de la ziare, reviste şi software de business la jocuri, informaţii din sport, sănătate sau turism.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.