STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

Apple a cumparat Faceshift, firma din spatele tehnologiei folosite la cel mai recent film Star Wars

Apple a cumparat compania care se afla in spatele tehnologiei de inregistrare a miscarilor (motion-capture) folosita in cel mai recent film Star Wars.

rp_MK-CK463_APPLE_G_20140302184817-300x200.jpgFaceshift, un start-up din Zurich, a realizat un software care permite personajelor animate 3D sa mimeze miscarile si expresiile faciale ale unei persoane reale, scrie BBC News.

Apple a cumparat acum aceasta firma, insa valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. De asemenea, nici planurile Apple cu acest software nu sunt clare.

„Cumparam firme mai mici din cand in cand si de obicei nu discutam despre ce avem de gand sa facem cu ele”, a precizat un purtator de cuvant al companiei.

Tehnologia de motion-capture este deja folosita in filmele animate si in jocuri video, iar de curand a fost folosita in noul Star Wars, dupa cum apare intr-un videoclip postat saptamana trecuta pe YouTube.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.