STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Cercetare de Piata & Marketing, Electronice & Gadget, Stiinta & Tehnologie

Aplicațiile mobile pe care le folosim ne pot face cei mai nefericiți (studiu Moment)

Lucrând împreună cu Centrul pentru Tehnologie Humane, un grup de foști experți în domeniul tehnologiei, Moment  a întrebat 200.000 de utilizatori de iPhone dacă sunt mulțumiți de timpul petrecut pe telefon. Scopul lor a fost de a descoperi ce aplicații consideră că sunt cele mai benefice, conform Weforum.org.

Cei care au răspuns au spus că aplicațiile care le-au oferit cea mai mare fericire au fost Calm (mindfulness și meditație), Amazon Music, Audible (podcasturi și audiobooks) și aplicații meteorologice.

Dar aplicațiile, printre care și Instagram, Facebook, Twitter, Grindr, Candy Crush Saga și Reddit, au apărut printre cele care i-au făcut pe oameni nefericiți. Timpul petrecut pe platforme este esențial pentru a ne face să ne simțim bine sau nu, potrivit designerului Moment, Kevin Holesh. El spune că pentru fiecare aplicație există un „punct de rupere a fericirii”. Pentru Facebook aceste este reprezentat de durata de 20 de minute.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.