STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Concurenta & Protectie Consumator

Apelurile în reţea şi din afara reţelei vor avea tarife nediferenţiate

Operatorii de telefonie mobilă, Cosmote, Orange, RCS&RDS şi Vodafone, vor lansa oferte prin care clienţii lor vor putea apela utilizatorii altor reţele la tarife nediferenţiate. Această decizie a fost luată, deoarece Consiliului Concurenţei pune sub semnul întrebării un posibil abuz de poziţie dominantă practicat de operatori în propria reţea.

Sursă: www.libertatea.ro
Sursă: www.libertatea.ro

„Fiecare dintre operatorii de telefonie mobilă din România deţine o poziţie de monopol pe piaţa serviciului de terminare a apelurilor în propria reţea de telefonie. Pe site-ul instituţiei au fost publicate angajamentele propuse de Cosmote, Orange, RCS & RDS şi Vodafone pentru înlăturararea îngrijorărilor concurenţiale ce au condus, în 2011, la declanşarea din oficiu a investigaţiei referitoare la o posibilă discriminare în ceea ce priveşte nivelul tarifului pentru serviciul de terminare a apelurilor la punctele mobile ale reţelei individuale (a fiecărui operator mobil)”, se arată într-un comunicat al Consiliul Concurenţei.

Diferenţa dintre tarifele este excesivă. „Acest lucru poate conduce la prejudicierea consumatorilor, care vor plăti tarife mai mari şi poate afecta mediul concurenţial din acest domeniu prin limitarea dezvoltării reţelelor mai mici, menţinerea artificială a cotelor pe piaţa de retail, afectarea migrării utilizatorilor către alte reţele”, se mai spune în comunicat.

Persoanele fizice sau juridice interesate de acţiunile operatorilor investigaţi pe pieţele relevante pot să trimită observaţii Consiliului Concurenţei cu privire la angajamentele propuse de aceştia până la 30 august.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.