STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

ANRE: 75% din clădirile din Uniunea Europeană sunt ineficiente energetic

Uniunea Europeană (UE) și-a propus o creștere a eficienței energetice de 32,5% până în anul 2030, iar România urmează să preia în legislația națională această prevedere în următoarele luni, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), într-o conferință pe teme de profil, conform energynomics.ro.

“În acest an a fost aprobată Directiva Europeană privind Performanța Energetică a Clădirilor, care a fost publicată în iulie în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, iar statele membre au la dispoziție 20 de luni pentru a o prelua în legislațiile naționale”, a mai spus oficialul ANRE.

“Țintele României pentru anul 2020, atât pentru eficiență energetică (20% – n.r.), cât și pentru resurse regenerabile, de 24%, au fost deja depășite, potrivit Eurostat. Așteptăm publicarea în Jurnalul Oficial a tuturor directivelor din acest pachet legislativ de energie și schimbări climatice, după care urmează transpunerea lor. În perioada Președinției austriece ar trebui să fie finalizate și discuțiile pe tema directivei privind piața de energie, dar, dacă acestea nu sunt finalizate, avem șansa să continuăm și să finalizăm aceste discuții în timpul președinției României”, a adăugat Nagy-Bege.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.