STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, INTERNATIONAL, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

Ankara cere de la UE o dată fermă pentru liberalizarea regimului vizelor în cazul cetăţenilor turci

Ministrul de externe de la Ankara, Mevlut Cavusoglu, cere Uniunii Europeane să ofere o dată fermă pentru liberalizarea regimului vizelor în cazul cetăţenilor turci şi avertizează că dacă acest lucru nu se va întâmpla, Turcia ar putea renunţa la acordul cu UE privind imigranţi, scrie Mediafax.

Turkey_flagLiberalizarea sistemului de vize pentru cetăţeni turci este legat de menţinerea acordului cu Turcia privind imigranţii, negociat în luna martie cu scopul de a limita migraţia spre Europa.

Mevlut Cavusoglu a declarat duminică că „în cazul în care liberalizarea regimului vizelor nu are loc, vom fi obligaţi să ne distanţăm de acordul privind imigranţi,” informează agenţia de ştiri The Associated Press, citând cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Cavusoglu a mai adăugat că acest lucru s-ar putea întâmpla „la începutul sau la mijlocul lunii octombrie, dar aşteptăm o dată fermă” pentru liberalizarea regimului de vize.

Şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan a ameninţat că acordul ar putea să fie anulat în cazul în care UE nu îndeplineşte cerinţa privind regimul vizelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.