STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica

Angst retrage cele 22 de magazine din franciza Express a Carrefour

Acţionarii Angst au decis retragerea celor 22 de magazine ale companiei din franciza Express a Carrefour, a declarat preşedintele Angst, Sorin Minea, precizând că toate unităţile vor continua să funcţioneze, scrie Mediafax.

images (1)Parteneriatul dintre Angst şi Carrefour, semnat în septembrie 2011, a fost o premieră în retailul românesc şi a presupus rebranduirea celor 22 de magazine Angst în Express. Potrivit preşedintelui Angst, revenirea la denumirea iniţială nu va presupune investiţii semnificative.

„Magazinele vor redeveni Angst şi vor funcţiona în continuare. A fost decizia acţionarilor Angst de a ieşi din franciză, pe care Carrefour a acceptat-o. Nu avem niciun fel de probleme. Este o decizie care face parte din strategia noastră de a ne axa pe ce ştim să facem cel mai bine: producţia şi comerţul de carne şi mezeluri. Vom continua să colaborăm cu Carrefour şi Artima pe alte segmente”, a declarat Sorin Minea.

El a arătat că Angst ar putea deschide şi alte magazine în format mai mic, în funcţie de oportunităţi. În urma acestei decizii, reţeaua Express a Carrefour va număra 43 de magazine.

Carrefour mai operează în România 25 hipermarketuri Carrefour, 79 supermarketuri Market şi un magazin online. Săptămâna trecută Carrefour a închis supermarketul Market din centrul comercial Winmarkt din Bistriţa.

Grupul Angst a fost înfiinţat în 1990, fiind o investiţie româno-elveţiană. Firma este controlată de Sorin Minea care deţine 60% din acţiuni, restul de 40% fiind împărţit în mod egal între Liudmila Minea şi Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst. Angst deţine trei fabrici, la Buftea (carne proaspătă şi preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) şi Videle (procesare a laptelui).

În această lună, producătorul urmează să inaugureze o linie de producţie de mâncare gătită şi salate într-o clădire nouă în cadrul fabricii din Buftea, a arătat Sorin Minea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.