STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, EUROPA, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

Angela Merkel vrea reducerea numărului extracomunitarilor şi menţinerea liberei circulaţii în UE

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat, miercuri, pentru diminuarea numărului extracomunitarilor şi pentru menţinerea liberei circulaţii în spaţiul Uniunii Europene, informează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

Angela Merkel mica„Pentru mine, este foarte important să ajungem la reducerea semnificativă a afluxului de refugiaţi”, a declarat Merkel în cursul unei întâlniri cu lideri ai landului Bavaria.

„În acelaşi timp, este important să menţinem libera circulaţie în cadrul Uniunii Europene”, a subliniat cancelarului Germaniei.

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU) şi premierul landului german Bavaria, a criticat vehement de multe ori flexibilitatea Angelei Merkel în privinţa venirii refugiaţilor.

„Libertatea de circulaţie în interiorul Uniunii Europene a fost un motor de prosperitate şi dezvoltare economică”, a subliniat Merkel.

Danemarca şi Suedia au anunţat marţi verificări la frontierele din cadrul Schengen, pe fondul valului de imigranţi extracomunitari. Măsuri similare au fost luate anterior de Ungaria, Slovenia, Austria şi Germania.

Ministerul german de Interne a anunţat miercuri că un număr-record de 476.000 de imigranţi extracomunitari au solicitat azil în Germania în 2015, în timp ce alţi 600.000 vor depune cereri similare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.