STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

ANCOM: Două din trei conexiuni de internet fix permit viteze de cel puţin 100 Mbps

Numărul conexiunilor de internet fix care permit viteze de cel puţin 100 Mbps a continuat să crească şi în 2017, ajungând la 3,2 milioane, ceea ce reprezintă 67% din totalul conexiunilor de internet fix din România, precizează ANCOM într-un comunicat, informeaza Mediafax.

„Deși internetul mobil asigură nevoia de a avea acces la informațiile online oricând și oriunde, internetul fix este cel care furnizează viteze suficient de mari pentru cantitățile uriașe de date descărcate sau încărcate în rețele. De aceea, numărul conexiunilor de internet fix care permit viteze de cel puţin 100 Mbps a continuat să crească şi în anul 2017, ajungând la 3,2 milioane, ceea ce reprezintă 67% din totalul conexiunilor de internet fix din România”, a precizat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Conform statisticilor Autorității Naționale de reglementare în Comunicații (ANCOM), numărul total al conexiunilor la internet fix din România a ajuns la 4,8 milioane la finalul anului 2017, înregistrând o creștere anuală de 7%, iar prin intermediul acestora, în 2017, s-a realizat un trafic total de 5,1 milioane de TB, în timp ce consumul mediu lunar per conexiune a fost de 92 GB.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.