STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Finante & Servicii Profesionale, Concurenta & Protectie Consumator, Credit Ipotecar & Imobiliar & ANL

Analiză Fitch: Darea în plată ameninţă recuperarea sectorului bancar românesc

Legea dării în plată – care vizează stingerea unui credit ipotecar prin cedarea către bancă a dreptului de proprietate asupra imobilului ipotecat – ar putea perturba îmbunătăţirea performanţei sectorului bancar românesc, se arată într-o analiză a Fitch, transmite Mediafax.

rp_proiect-legislativ-pentru-acordarea-de-ajutoare-de-minimis-pentru-investitiile-realizate-de-intreprinderile-mici-si-mijlocii-6953-300x171.jpg“Considerăm că legea va fi negativă pentru activitatea băncilor pe mai multe fronturi dacă va trece în forma actuală. Creditele ipotecare de retail ar putea fi puse sub presiune în condiţiile în care băncile îşi vor înăspri normele de creditare şi vor cere avans mai mare pentru a se proteja împotriva disciplinei de creditare mai slăbite”, se arată într-un raport al Fitch publicat la Londra.

În plus, potrivit raportului, programul guvernamental Prima Casă, driver-ul principal al creditării de retail de la criză încoace, va fi cel mai probabil „terminat”.

“Impactul ar putea fi substanţial întrucât 20% din totalul creditării de retail se află sub incidenţa programului de la lansarea acestuia din 2009 şi până în prezent”, se precizează în documentul oficial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.