STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

ANAF rambursează TVA în valoare de 881,2 milioane de lei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează, în luna mai, TVA în valoare de 881,20 milioane de lei, informeaza Mediafax.

Suma include, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 23.03.2017, cu excepţia deconturilor aferente operaţiunilor de import, care au fost soluţionate până la data selecției. Astfel, deconturile cu compensare şi restituire se ridică la 773,10 milioane de lei, din care 36,45 milioane de lei se compensează şi 736,65 milioane de lei se restituie, se arată într-un comunicat al Fiscului.

De asemenea, deconturile cu compensare integrală au un cuantum total de 79,92 milioane de lei.

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 736,65 milioane de lei, plata efectivă a fost programată în două tranșe. În 11 mai s-a efectuat prima plata în valoare de 274,05 milioane de lei, următoarea tranșă, în valoare de 462,60 milioane de lei, va fi platită în 31 mai.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.