STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

ANAF a colectat 63 de miliarde de lei de la marii contribuabili în primele nouă luni din 2016

ANAF1În primele nouă luni ale acestui an, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat 63,2 miliarde de lei de la marii contribuabili administrați, cu 351,9 milioane de lei mai mult față de programul prevăzut de legile bugetare anuale, arată instituția într-un comunicat transmis vineri către Mediafax.

La bugetul de stat s-au colectat 48,1 miliarde de lei, cu 332,4 milioane de lei mai mult față de program.

„Din impozitul pe profit s-au colectat 4,63 miliarde de lei, cu 83,7 milioane de lei mai mult față de programul prevăzut; la impozitul pe venit s-au colectat 5,3 miliarde de lei, gradul de realizare a programului fiind de 94,8%; TVA colectată – 15,9 miliarde de lei față de 16,15 miliarde de lei program prevăzut (diferența este de doar un procent, în condițiile în care cota de TVA a fost redusă); accize – 18,8 miliarde de lei colectați, față de 18,5 miliarde de lei prevăzuți în program; rest venituri – 3,2 miliarde de lei colectați, față de 2,8 miliarde de lei prevăzuți în program”, a comunicat ANAF.

La bugetul fondului național unic pentru asigurări sociale de sănătate s-au colectat 4,8 miliarde de lei, cu 0,5% în plus față de programul de 4,6 miliarde de lei. La bugetul asigurărilor sociale de stat au fost încasați 9,7 miliarde de lei, gradul de realizare a programului fiind de aproximativ 98%. La bugetul asigurărilor sociale pentru șomaj s-au colectat 473,21 milioane de lei, gradul de realizare a programului fiind de 101,01%.

Veniturile colectate de ANAF sunt aferente principalelor patru bugete componente ale bugetului general consolidat, respectiv bugetul de stat, bugetul național unic pentru asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul asigurărilor sociale pentru șomaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.