STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, Concurenta & Protectie Consumator

Amazon dă în judecată peste 1.000 de persoane

Amazon dă în judecată 1.114 persoane acuzate că au oferit recenzii false pe website-ul Fiverr.com, o platformă care permite utilizatorilor să-și promoveze serviciile. Cei peste 1.000 de acuzați vindeau comentarii pentru suma de cel puțin 5 dolari.

Amazon-boxAmazon pretinde că reputația brandului este distrusă de recenzii „false, înșelătoare și neautentice” plătite de vânzători pentru creșterea atractivității produselor acestora.

Aceștia au mai declarat că până la momentul în care au decis să ia măsuri legale împotriva comentatorilor, au efectuat o anchetă. S-au înregistrat pe website-ul Fiverr și s-au dat drept vânzători care intenționau să achiziționeze recenzii false de la persoane care promiteau cinci stele pentru produse. În urma investigațiilor, s-a ajuns la concluzia că persoanele care vindeau recenzii false evitau detectarea prin folosirea mai multor conturi de pe IP unice.

Potrivit Forbes.com, compania Fiverr nu este inculpat în plângere. Mai mult de atât, reprezentanții platformei cooperează cu Amazon pentru a rezolva problemele.

În luna aprilie a acestui an, Amazon a mai intentat un proces împotriva persoanelor care vindeau recenzii false.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.