STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online

Amazon are o propunere de afaceri pentru tine: livrează-i pachetele

SEATTLE – Amazon are peste 100 de depozite. Are o flotă de camioane și chiar propriile avioane. Acum, într-un alt efort de a-și ajuta cumpărătorii să-și primească tot mai repede milioanele de pachete, compania vrea să construiască și o armată de persoane pentru livrare, conform New York Times.

Compania a anunțat recent un nou program destinat să ajute oamenii să își inițieze propriile afaceri livrând pachete pentru Amazon.

Pentru o investiție minimă de 10.000 de dolari, persoanele din Statele Unite vor putea să-și deschidă și să administreze propriile servicii de livrare a pachetelor Amazon. Deși curierii nu vor fi angajați ai companiei, ei vor avea acces la vehiculele marca Amazon, uniforme și multe altele.

Conform calculelor companiei, un proprietar ar putea câștiga până la 300.000 de dolari pe an ca profit, operând o flotă de până la 40 de vehicule.

Programul este o potențială soluție pentru o problemă în creștere pe care o întâlnește Amazon, deoarece gestionează un număr din ce în ce mai mare de pachete pentru clienți din întreaga țară: cum să livreze rapid pachetele de la diferitele sale centre de sortare până la ușile oamenilor.

Dar acest serviciu incipient va cauza niște semne de  întrebare dacă poate provoca – sau chiar înlocui – activitatea derulată în prezent de partenerii Amazonului, inclusiv Serviciul United Parcel (UPS) și Serviciul Poștal al Statelor Unite.

Amazon a testat un număr de programe care i-ar putea înlocui sau reduce dependența de partenerii săi de livrare. În acest an, de exemplu, intenționează să testeze un nou serviciu prin care curierii companiei să colecteze produse de la companii care vând mărfuri prin Amazon și să livreze mărfurile în depozitele sale. În prezent, această activitate este efectuată de UPS, FedEx și alte companii.

Noul program este, de asemenea, separat de Amazon Flex, care plătește persoane cu sume de la 18 până la 25 USD pe oră pentru a livra pachete cu propriul lor vehicul.

În cadrul programului, persoanele fizice nu vor fi angajați sau nici măcar contractori independenți ai Amazonului, ci vor fi proprietari ai afacerilor lor, contractate cu Amazon pentru a livra pachete. Amazon a spus că vehiculele sale ar putea fi utilizate pentru a livra pachete numai de la companie, nu de la concurenții săi.

Programul va începe în mai mult de două duzini de state, multe dintre ele de-a lungul coastelor. Directorii companiei au încurajat însă persoanele interesate să se înscrie chiar dacă orașul sau regiunea lor nu este în prezent listată, deoarece Amazon se așteaptă ca programul să crească.

Amazon speră ca în urmatoarele 12-18 luni să se înscrie sute de oameni, numindu-i parteneri de servicii de livrare. Dacă serviciul va avea succes, va fi cel mai probabil extins și în alte țări.

Și în încercarea de a atrage militarii veterani ai țării către program, Amazon oferă rambursări de 10.000 de dolari pentru candidații calificați să-și înceapă propriile afaceri.

Toți cei care sunt acceptați în programul start-up vor avea acces la o varietate de reduceri pe care Amazon le-a negociat în numele lor, inclusiv vehiculele marca Amazon, precum și combustibilul, acoperirea asigurărilor și mai mult, au spus directorii companiei.

Unul dintre participanții la testul derulat de Amazon din noua sa ofertă, Olaoluwa Abimbola, a declarat că, după ce a sosit din Nigeria, a petrecut ani de zile lucrând la un birou și, mai recent, conducând pentru Amazon Flex. Acum, a spus el, este încântat să-și conducă propria companie, care are 40 de angajați cu normă întreagă și cu jumătate de normă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.