STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, Piata de Capital - BVB

Alro Slatina valorează peste 3 mld. lei la Bursă, după ce rușii au anunțat prețul la care vând majoritatea acțiunilor companiei

Autor:Adrian N Ionescu– Cursdeguvernare.ro

Vânzarea de către Vimetco şi Conef a 53,7% din acţiunile Alro Slatina (ALR), cel mai mare producător de aluminiu din regiune, a propulsat prețul titlurilor la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani.

Acțiunile Alro Slatina (ALR) au crescut cu 22% numai în ultima lună, până la 4,27 lei / titlu, preț la care valoarea de piață (capitalizarea bursieră) este de 3,048 miliarde de lei, potrivit datelor Bursei de Valori București (BVB).

Prețul de piață este încă sub nivelul maxim de 6,18 lei / acțiune, stabilit pentru tranşa investitorilor de retail prin de prospectul ofertei publice, care avea avea loc între 2 și 16 iulie.

Prețul maxim la care se va adjudeca oferta depinde de cel stabilit pentru investitorii instituționali, care va fi cel mai probabil sub cel pentru retail.

Alro nu ar trebui să fie afectată semnificativ de impunerea de către SUA de supratarife vanale pentru importurile din Uniunea Europeană.

Doar 1,7% din veniturile companiei vin din SUA și numai 3% din barele și șleburilor fabricate se îndreaptă acolo, potrivit unei prezentări a companiei publicate luni.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.