STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EUROPA, INTERNATIONAL

Alegeri prezidentiale Franta, turul I: Emmanuel Macron 23,75%, Marine Le Pen 21,5%

Duminica, 23 aprilie 2017, in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta, Emmanuel Macron a obtinut 23,75% din voturi, iar pe locul al doilea s-a clasat Marine Le Pen (Frontul National), cu 21,5%. (foto: The Telegraph)

Macron a fost ministru al economiei, finantelor si industriei, iar acum reprezinta formatiunea „En Marche”, recent creata pentru a contracara avansul tendintelor nationaliste reprezentate de Le Pen. Emmanuel Macron are 39 de ani, iar in urma rezultatelor de duminica devine principalul favorit la fotoliul de presedinte in turul al doilea.

Candidatii din partea formatiunilor traditionale din Franta au inregistrat scoruri relativ reduse: Francois Fillon, fost prim-ministru al lui Nikolas Sarkozy intre anii 2007-2012, reprezentand Partidul Republican, a obtinut sub 20%, clasandu-se pe locul al treilea.  Benoit Hamon, din partea Partidului Socialist al lui Francois Hollande a obtinut sub 7% din voturi, reconfirmand deceptia pe care actualul Presedinte al Frantei o lasa in randul alegatorilor.

Turul al doilea al alegerilor prezidentiale va avea loc pe 7 mai 2017, iar sondajele de acum arata ca Franta este ferita de scenariul de a o avea drept presedinte pe Marine Le Pen.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.