STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

AKTA, cifra de afaceri mai mare cu 17%, la 199 mil. lei, in 2014

AKTACel mai mare jucator independent de pe piata locala de cablu TV, care activeaza sub brandul AKTA prin doua firme – Digital Cable Systems (DCS) si AKTA Telecom -, a inregistrat anul trecut afaceri de 199,48 mil. lei (44,9 mil. euro), in crestere cu 17% fata de anul precedent, potrivit ZF.

Cea mai importanta companie din grup – Digital Cable Sys­tems – a inregistrat, anul trecut, afaceri de 176,9 milioane de lei, echivalentul a 39,8 milioane de euro, in crestere cu 5,6%. Totodata, a consemnat o pierdere neta de 9 milioane de lei si un numar mediu de 1.353 de angajati, cu 91 mai putini fata de acum un an. Afacerile AKTA Telecom, insa, au crescut cu 750%, de la 2,6 milioane de lei, in 2013, la 22,5 milioane de lei, anul trecut.

„Rezultatele sunt generate de cresterea sustinuta a investitiilor in retea, mai ales cea de broadband (internet de mare viteza – n. red.), grupul DCS consolidandu-si pozitia intre liderii furnizorilor de comunicatii fixe integrate din Romania”, a comentat pentru ZF rezultatele Dinu Malacopol, CEO si unul dintre actionarii minoritari ai grupului.

„Pentru anul 2016 ne propunem continuarea aceluiasi trend de crestere, precum si lansarea de produse noi, avand sinergii cu actualul business”, a mai spus Malacopol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.