STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Politici Industriale

Ajutor guvernamental pentru firmele care creeaza locuri de munca

locuri-de-muncaGuvernul va plati jumatate din valoarea totala a cheltuielilor salariale aferente pentru firmele care creeaza minimum 20 locuri de munca, potrivit unei scheme de ajutor.

„Pentru companiile care creeaza minim 20 de locuri de munca, statul va plati jumătate din valoarea totala a cheltuielii salariale, deci, nu e vorba de o scadere a impozitului sau a contributiilor sociale, e vorba de jumatate din cheltuiala salariala, din tot ce, in limbajul comun, inseamna salariul pe care il plateste angajatorul privat”, a anuntat premierul Victor Ponta. Schema de ajutor de stat a fost convenita cu FMI.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a precizat ca statul va suporta din costul salarial atat salariul net, cat si taxele aferente, iar schema de ajutor va fi valabila timp de sapte ani, incepand de la 1 iulie 2014. Normele de aplicare vor fi prezentate la inceputul lunii aprilie, pentru a fi posibile preinscrieri pana la 1 iulie.

Conform sistemului gandit de guvern, firmele vor achita intregul cost salarial pentru locurile de munca nou-create, dar vor deconta trimestrial jumatate din acest cost, desigur cu conditia sa fi creat 20 de locuri de munca. Lucru valabil atat pentru firmele nou-infiintate, cat si pentru cele in funcţiune deja. Firmele in cauza pot apela la aceasta schema de ajutor si in urmatorii ani, in care se aplica sistemul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.