Agricultura & Agro-Food, Servicii & Comert & Logistica

Sergiana Brasov – producator local de mezeluri, integrat pe verticala – afaceri de 65 mil. euro in 2018

Sergiana Brasov a incheiat 2018 cu afaceri consolidate de 301 milioane RON (64,7 milioane euro la cursul mediu al BNR) si si-a bugetat pentru anul acesta 2019 o cifra de afaceri consolidata de peste 320 de milioane de lei (peste 70 milioane de euro), in crestere cu 6% faţă de anul precedent.

Sergiana este una dintre cele mai mari afaceri romanesti din judetul Brasov si produce in sistem integrat preparatele din carne. Grupul detine propria fabrica de nutreturi combinate, 2 ferme de crestere a animalelor, propriul abator, dar si o fabrica de preparate din carne in Poiana Marului.

In cadrul Sergiana sunt 2 ferme: una de porci cu 40.000 de capete, din care scroafe de reproductie 3.500 de capete, iar a doua de vite din rasa Angus, cu un efectiv de 700 de capete. In 2019, compania va inaugura un complex de crestere a purceilor de rasa, cu un efectiv de 1.850 de scroafe.

Brandul Sergiana a fost fondat in urma cu 25 de ani, cu fabrica din Poiana Mărului (judetul Brasov). Astazi, Sergiana detine si 9 restaurante si 58 de magazine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.