Agricultura & Agro-Food

Peneș a vândut curcani de 33,7 milioane de euro. O treime din produse au mers la export.

Sursa: Peneş.ro

Compania Bravcod, deţinută de Neculae Stinghe şi de Răzvan Şandru, care a preluat în vara anului 2018 producătorul de carne de curcan Galli Gallo, prezent pe piaţă cu brandul Peneş Curcanul, a raportat pentru 2018 o cifră de afaceri de 156,9 milioane de lei (33,7 milioane euro), în creştere cu 16,5% faţă de anul anterior, conform Biz Brasov.

Compania a înregistrat în 2018 un profit net de aproximativ 1,3 milioane de lei (278.000 de euro), de 2,5 ori mai mare faţă de anul precedent, având un număr mediu de 344 de angajaţi, conform datelor publice.

Peneş Curcanul operează o staţie de incubaţie, 12 ferme de creştere a păsărilor, un abator şi o fabrică de procesare a cărnii, producţia anuală ajungând la aproximativ 1,5 milioane de pui de curcă, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Produsele Peneş Curcanul sunt comercializate în reţeaua proprie de magazine, în majoritatea lanţurilor de retail modern, în magazine partenere şi ca materie primă pentru cei mai mari procesatori de carne din România.

Aproximativ 30% din producţia anuală a companiei merge pe pieţele externe.

Pe piaţa externă, produsele companiei sunt distribuite în mai multe ţări europene precum Republica Moldova (unde compania deţine o reţea de magazine Peneş Curcanul), Marea Britanie, Germania, Austria, Franţa, Grecia şi Bulgaria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.