Agricultura & Agro-Food, INTERNATIONAL, Politica Agricola & Dezvoltare Rurala, Nutritie & Sanatate

CARNEA pe care o vom mânca în anul 2040 nu va mai proveni predominant de la animale

Consultanții spun că 60% din producția de carne din 2040 va fi cultivată în cuve sau produsă pe bază de plante cu gust de carne, conform The Guardian.

Sursă foto: Elensburg

Raportul consultantului global AT Kearney subliniază impactul puternic asupra mediului al producției convenționale de carne și îngrijorările pe care oamenii le au asupra bunăstării animalelor în cadrul agriculturii industriale.

Industria convențională a cărnii crește miliarde de animale și câștigă peste un trilion de dolari pe an. Cu toate acestea, impactul enorm asupra mediului a fost clarificat în studiile științifice recente, de la emisiile de gaze care agravează criza climatică până la habitatele sălbatice distruse pentru terenurile agricole și poluarea râurilor și a oceanelor.

Evitarea cărnii și a produselor lactate este „cea mai importantă cale” pentru a ne reduce impactul pe Pământ

 

Aproape jumătate din culturile vegetale ale lumii devin hrană pentru animale, însă doar 15% din caloriile din plante ajung să fie consumate de oameni drept carne. În schimb, înlocuirea cărnii cu alternativele sale păstrează aproximativ trei sferturi din caloriile utilizate în producție.

Companii precum Beyond Meat, Impossible Foods și Just Foods care folosesc ingredientele din plante pentru a crea burgeri, omlete și alte produse sunt în creștere rapidă. AT Kearney estimează că 1 miliard de dolari a fost investită în astfel de produse vegane, inclusiv de către companiile care domină piața convențională a cărnii. Beyond Meat a crescut cu 240 de milioane de dolari când compania a devenit publică în luna mai 2019, iar acțiunile sale s-au dublat de atunci.

Trecerea la stilurile de viață flexitarian, vegetarian și vegan este incontestabilă, mulți consumatori reducând consumul de carne ca urmare a faptului că devin mai conștienți de mediul înconjurător și bunăstarea animalelor”, a spus Carsten Gerhardt, partener la AT Kearney. „Pentru pasionatii de carne, creșterea previzionată a produselor din carne de cultură înseamnă că încă se pot bucura de aceeași dietă pe care o au dintotdeauna, dar fără aceleași costuri pentru mediu și animale”.

Raportul estimează că 35% din toată carnea va fi cultivată în 2040, iar 25% vor fi înlocuiri vegane și evidențiază eficiența mult mai mare a alternativelor față de carnea convențională.

Neliniștea potențialilor clienți față de carnea cultivată nu va fi o barieră, se spune în raport, citând studii din SUA, China și India: „Carnea cultivată va câștiga pe termen lung. Cu toate acestea, înlocuirile de carne vegană noi vor fi esențiale în faza de tranziție. „

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.