MACROECONOMIE, Agricultura & Agro-Food, Servicii & Comert & Logistica, Concurenta & Protectie Consumator, Sanatate & Farma

Ce risc implica consumul burgerului tau favorit?

Sursa: USA Today

Conform unui raport realizat de Chain Reaction in SUA, doar 3 din 25 de lanturi ce produc burgeri trec testele la capitolul antibiotice in carne. Printre acestia NU se numara McDonald’s sau Burger King.

Cand femierii folosesc antibiotice pentru cresterea animalelor, acest lucru creste sansele ca bacteriile rezistente la antibiotice sa ajunga la publicul larg. Rezistenta la antibiotice este recunoscuta la nivel mondial drept una din cele mai serioase amenintari la adresa sanatatii publice.

Cand bacteriile rezistente la antibiotice se transfera de la ferme in comunitati umane, infectii comune ce erau tratate usor cu antibiotice pot deveni extrem de periculoase, chiar mortale.

McDonald’s, cel mai mare achizitor de carne de vita din SUA, a fost evaluat ca „repetent”, alaturi de alte 21 lanturi. Cele mai etice in privinta politicii antibioticelor au reiesit a fi Shake Shack si BurgerFi, urmat de Wendy’s cu o nota de trecere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.