STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Agricultura & Agro-Food, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Politica Agricola & Dezvoltare Rurala, Piata de Capital - BVB, Nutritie & Sanatate, Stiinta & Tehnologie

Acțiunile Beyond Meat cresc spectaculos

 

  • Acțiunile Beyond Meat, companie cu o valoare de piață de 5 miliarde USD, au crescut cu 241% de la începutul lunii mai, când a devenit publică.
  • Beyond Meat se alătură companiilor Levi Strauss, Zoom și Lyft care au devenit publice în acest an.
  • Acțiunile companiei au crescut cu 8% după semnarea acordului de producție europeană.
  • Aproximativ 22% din consumatorii europeni încearcă să-și reducă consumul de carne, potrivit Euromonitor.

Având cel mai puternic debut pe piață până în prezent în acest an, acțiunile Beyond Meat au crescut spectaculos de la începutul lunii mai, când compania a fost listată public. Compania tranzacționează pe Nasdaq sub simbolul BYND, evaluându-și acțiunile la 25 de dolari.

Pe măsură ce mai mulți americani îmbrățișează o dietă flexitariană, reducând consumul de carne din motive de sănătate și de mediu, substituenții de carne pe bază de plante cresc în popularitate. Alternativele oferite de companie, care variază de la carne “falsă” de vită la burgeri, sunt concepute pentru a imita cât mai mult textura și gustul cărnii tradiționale. Produsele fără gluten și fără soia utilizează proteine ​​de la mazăre și fasole fava și pot fi găsite în magazinele de băcănie, precum și în restaurante precum TGI Fridays și Del Taco.

În 2018, Beyond a raportat venituri de 87,9 milioane de dolari, în creștere cu 170% față de vânzările nete din anul precedent de 32,6 milioane de dolari.

Compania intenționează să utilizeze veniturile din investiții publice pentru a investi în facilități de producție, cercetare și dezvoltare, vânzări și marketing.

Compania și-a extins parteneriatul cu Zandbergen World’s Finest Meat, pentru a începe producția de alimente vegane în Olanda la o nouă unitate de producție. Se preconizează că această facilitate va fi finalizată în primul trimestru al anului viitor. Acesta va marca prima fabrică de producție Beyond în afara S.U.A.

Sursă informații – CNBC

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.