STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, Servicii & Comert & Logistica, Leasing & IFN

Agricover se apropie de afaceri de 300 mil. euro in agrobusiness

agricover silozuriGrupul Agricover, controlat de omul de afaceri Jabar Kanani si unul dintre cei mai mari jucatori din agricultura locala, a incheiat 2014 cu afaceri de 295 milioane de euro, in crestere cu 17,5% fata de 2013.

Agricover si-a crescut afacerile pe fondul diver­sifi­carii operatiunilor in alte segmente de piata fata de comertul cu cereale si distributia de ingrasaminte, pesticide si seminte.

„In 2014, am inregistrat o crestere de 22% a portofoliului de clienti si o diversificare a categoriilor de fermieri deserviti, cu focalizare pe cea a fermierilor de culturi speciale si de zootehnie”, a spus Stefan Bucataru, unul dintre sefii grupului Agricover pentru ZF.

Afacerile grupului Agricover au crescut, in ultimii cinci ani, interval in care rulajele aproape ca s-au dublat. Compania nu a oferit nicio informatie legata de profitul obtinut anul trecut. Grupul de agrobusiness, ce are o istorie de 15 ani, a facut pasi rapizi pentru a-si diversifica afacerile in ultimii ani. „Fermierii romani trebuie sa fie competitivi, atat pe pietele interne, cat si pe cele externe”, a afirmat Bucataru.

Comertul cu cereale si seminte oleaginoase a ajuns la 900.000 de tone anul trecut, iar agentii de vanzari ai Agricover au ajuns in 4.000 de ferme de pe piaţa locala cu seminte, ingarasminte si pesticide.

Desi aceste doua segmente raman un pilon strategic in structura Agricover, grupul s-a orientat catre zonele mai putin explorate pana acum de alti competitori directi, precum integrarea productiei din fermele de legume si fructe sau comertul cu animale.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.